Okej

Nej, det har gick ju inte sa bra inte. Ett glapp i systemet, eller vad man ska kalla det? Jag tror jag borjar om pa ny kula. Vad tror vi om det? NY KULA - here goes.

VI AR I AUSTRALIEN. Det ar stort. Det ar enormt. Det ar otroligt. Det ar soligt. Det ar fascinerande. Jaa, det finns ganska manga ord som kan beskriva det faktiskt. Min kara partner, och nowadays sjalsfrande, ar till slut i det land som hon redan som malinriktad 9-aring beslutade att hon en vacker dag skulle fara till. For koala-bjornarnas skull. Hmm, later bekant - icke sant? Precis som Allra Karaste Syster (koalajakt.blogg.se - nehe?). De ar mer lika an man skulle kunna tro. Ganska fascinerande. Och jag ar ocksa har. Uppenbarligen. Och det ar trevligt.

Efter en redig och vardig slutspurt av roadtrippen i det alldeles nydeliga Nya Zeeland anlande vi har, i den metropoliska staden Melbourne. Vi gillar det. Egentligen finns har inte sa mycket att gora. Vi vet inte vad vi gor. Jag vet inte vad vi gor. Men vi kanner oss levande. MYCKET BRA. En fordel skulle jag vilja saga. Och en underbar kansla.

Det kanns lite som man ar i en europeeisk storstad nar man strosar runt har i Melbourne. Inte for att jag har varit i en europeeisk storstad. Men anda. De som vet sant sager sa. Och jag lyssnar. I en vecka har vi varit har nu. Den veckan har varit fylld av en skon mix av slappa stads-stranddagar ute i den kosmopoliska fororten St Kilda, langa omkringstrosningar i Melbourns moderna och kulturella city, laaaaanga (for langa? nej!) fika-hang, parande pingviner, sota Uppsala-flickor, moonlight-cinemas och for mycket vin. Resultatet ar att jag ar utvilat trott och att jag kanner mig NOJD. I natt far vi till Sydney. Iih.

Kaka pa kaka. Storstad pa storstad. Samma sak? Vet inte. Sant som marks. Uppsala akte till landet for lite inspirerande woofing och en paus fran stadslivet. Spannande. Jag ska ocksa! Nagon dag. Inte idag. Inte imorgon. Vi aker till Sydney. Ikvall. Ja, det har jag redan sagt. Uppenbarligen kande jag ett behov av att saga det igen. Mm. Det sags att det inte ar nagot att se mellan Melbourne och Sydney. Jassa, tanker jag. Australiens huvudstad ligger ju bara dar.. Hmm. Vad ska man tro pa egentligen? Sig sjalv? Lite jobbigt. Jag foljer med Baby. Baby ar alltid bra!

I Sydney ska vi titta pa allt man ska titta pa, och branna nasan lite mer! Kanske lara oss surfa. Och sa ar det Gay-festival! Det ar festligt. Och festligt gillar vi. Det kanns som en solid plan. Icke sant?

Jepp, jag kanner mig klar med Melbourne. Vi har sett Parlament, Federation Squares, Konserthus, Kasinon, Gammaldags gallerior, Italienska kvarter, Skyskrapor, Chinatowns, Queen Victoria Markets, Botanical Gardens, Mystiska bakgrander, Beachfronts, Pingviner, Mysiga cafeer (for manga), Skabbiga hostel, Ljuvligt upplysta kvallar, Great Ocean Road, Koalor, De 12 apostlarna, and so on.. For att rabbla sa att saga. Valdigt intressant att lasa ma jag tro. Det var trevligt. Trevligt ar verkligen ordet. Ni vet, ibland nar saker verkligen ar trevliga. TREVLIGT helt enkelt. Det ar som Baby sager; det finns inget mer att se, men man skulle kunna bara stanna har for alltid. Det skulle man minsann kunna. Vis tjej det dara. Framtida hemstad? Vem vet. Men just nu, maste Melbourne fa ett slut.

Sa, jag sager som sahar: Ni som inte har varit har - ak hit! Bara for att insupa atmosfaren i princip. Det ar min nya favoritsysselsattning, att bara ga omkring och inte gora nagonting, bara insupa. Sup suuup. Huvudet at hoger vanster, vanster igen, buller bakom ena orat och en svag doft av nybryggd espresso som letar sig in genom nasan och upp i huvudet medan en firmabil och en moped krockar och nagon hoppar bungyjump fran skyskrapan. Man blir full. Full pa massa ideer och inspiration, kanslor och erfarenheter. Jaa. Sa kan det ga.

Lite tips fran coachen har dara: Boka hostel i forvag - fjuu, poppis place det hara, Bo inte pa Coffee Palace St Kilda, Brann inte nasan och lapparna i solen - du ser rolig ut och det gor ont, 9-procentigt vin smakar saft, Pingvinerna ar roligast pa natten, Kasiot sprutar eld i bakgranden - spannande, men akta haret, Satt pa korken pa vattenflaskan innan du lagger ner den i vaskan, och sist men inte minst - hyr egen bil om du vill spana in the Great Ocean Road. Det var allt!

En parentes:
Vi akte pa en tour dara. The Great Ocean Road pratar jag om. Jag forstar inte att jag alltid gor misstaget. Jag vet ju att jag hatar guidade turer. Det ar en av de fa sakerna jag faktiskt vet om mig sjalv. Anvandbart. Om man anvander det, det vill saga. Det ar sa sovande att aka buss, sa det ar ju knappt sant! Sa dar lag jag i baksatet och sov, gick pa kommando av en kvart har och tjugo minuter dar. Latt vart 500 spann. Eller?
Alltsa, jag tror man upplever denna vackra stracka sa mycket mer om man kan stanna precis dar man vill - och framforallt sa lange som man vill. Dessutom ar jag (oftast) vaken nar jag kor. Bil alltsa. Men i det heletatt (Norge i mitt hjarta) sa blev det en fin dag tack vare gott sallskap (Baby och Uppsala!), koala-bjornarna och den tjusiga solnedgangs-avslutningen bland de 12 Apostlarna, London Bridge och andra tjusiga limestone-formationer. Mina varmaste rekomendationer. Punkt.

    
               
  


Ae, nu maste jag faktiskt erkanna att jag ar lite stolt over mig sjalv. Ett blogginlagg. Tanka sig! Det har kan jag leva pa minst hela dagen. Och natten.


Solvarma kramar till ert skitkalla Sverige <3


Kommentarer
Postat av: baby

Vilket fint blogginlagg :) puss pa dig sotis

2010-02-24 @ 04:54:11
Postat av: Linda

Nutte da! <3

Nagot att tillagga, kvinna? Picnic i parken om fem?

2010-02-24 @ 04:59:26
URL: http://barfotabloggen.webblogg.se/
Postat av: Karin

Good news = snön har börjat smälta så vi är snart ifatt er gällande värmen , höhö ;)



Hur mycket har ni kvar av resetiden nu? och vart bär det av efter sidney?

vilka ögonblick / platser / händelser har varit resans höjdpunkter?



Vad skulle ni göra för skillnader om ni åkte ut på en liknande resa igen?



kram på er!

2010-02-26 @ 22:03:37
URL: http://keyeff.blogg.se/
Postat av: Juckie

Så flott :D Kul o pratas lite med dej today! Hälsa Australien :p Hoppas ni har massa kul i Sydney och jää fota där på andra sidan bron, så jag får se vad jag missade :) puss og klem

2010-02-27 @ 19:37:39
Postat av: Jessica

oooj oooj angelica lite sten i glashuset. du har MITT rosa linne på dig på måååånga bilder och du lackar för ja tar ditt turkosa linne en gång?? dubbelmoral :O aja , love ya! saknar dig

2010-03-02 @ 23:49:11
Postat av: Anonym

oooj oooj angelica lite sten i glashuset. du har MITT rosa linne på dig på måååånga bilder och du lackar för ja tar ditt turkosa linne en gång?? dubbelmoral :O aja , love ya! saknar dig

2010-03-03 @ 00:00:58
Postat av: Sydney

Vi kommer hem i maaaaaaj. Sa kul ar det. Inte. Eller? Man vet inte. Efter Sydney bar det av till Newcastle(?) Jaa, vi vet alla undrar varfor. Sag det. Gratis surflektioner ar vart enda argument. Hujedamig vad manga hojdpunkter det har funnits har. Det ar en karamell vi far suga pa. Om vi gor om det: MER TID! Haha Jessica, froken Angelica skriker argt fran duschen att det ar hennes alldeles egna linne fran Topshop outletten. Syskonkarlek - jag gillar't!

2010-03-05 @ 13:28:32
Postat av: Jessica

jaha okej bara det att det liknade mitt från cheap monday och mitt var borta , sorry! hoppas ni har det bra :D skulle vilja vara i australien i värmen jag med blir aldrig vår här:( saknar dig jätte mycket syster det börjar bli dags att komma hem nu <3

2010-03-11 @ 19:58:31
Postat av: Anonym

MEH Kan ni uppdatera bloggen nån gång då??? Typ NU

2010-03-14 @ 16:06:10
Postat av: Linda

Gjorde just det. Sen forsvann allt. Sa blev jag uppgiven. Sa da sket jag it :D

2010-03-15 @ 02:22:44
URL: http://barfotabloggen.webblogg.se/
Postat av: Soff

Riktigt riktigt fina bilder!! Ni verkar leva livet :D

2010-04-01 @ 00:29:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0