Ohh.. barracuda!

BARRIAR REVET, BARRIAR REVET. THE GREAT BARRIER REEF.

F-n sa fint. Verkligen.

Fint avslut blev det pa den nastan 3 manader langa vistelsen i detta land. Turen pa den tjusiga spacious vessel:en HABA ar den enda aktiviteten vi unnat oss harifran Cairns faktiskt. Vardig!

Kanns mycket bra, speciellt med tanke pa att vi holl pa att klanta till det sa att vi nastan missed out on revet totalt. Det hade varit katastrooooof. Ni forstar, vi har varit har i Cairns ett par dagar nu. Idag ar den sjatte och sista dagen. De tre forsta sov vi bort. Den fjarde dagen var vi faktiskt ute och gick en svang i staden. Ooooh. Revolutionerande! Vi kanske borde boka en dyktour tankte vi da, aven fast vi vill vanta till sa sent som mojligt (till idag!) eftersom att Baby ar forkyld och en sagen vandrade i stan om att vadret skulle ta sig frammat nya veckan. Ganska smart ide det dar med att boka anda, men da maste man ju anstranga sig och grejjer. Lite jobbigt. Varfor ha framforhallning nar man kan leva pa the edge liksom.. Efter mycket om och men, och precis innan stangning, tog vi oss anda i den dar beromda kragen och gjorde't. Tur var ju det. Den overenergiska touragenten pa Petta P:s rakade da, bara i forbifarten, uppfatta att vi skulle faraflyga till Singapore pa mandag. Med flygplan. Flygplan och dykning gar inte ihop under samma dygn. Smarta tjejer. Sa mycket kommer vi ihag. Kanns stabilt att vi har lov att dyka.

Sa summa sumarium, sa var det ju fasans tur att vi tog tag i den dar kragen och fick chansen att boka det hela kalaset till dagen efter. Dagen som vi egentligen inte alls ville aka och dyka pa. Men anda. Klockan sex efterfoljande morgon var det dags att hoppa pa den mucho sota HABA-bussen som skulle ta oss till Port Douglas. Mm, ni forstar vi kostade faktiskt pa oss att aka till det som sags vara den oforstorda delen av revet. Langst ut och langst upp, tror det var vart det minsann. Frukost pa bussen var planen, eftersom froken Jag inte ar sa vidare varst pigg den tiden av dygnet. Saken var bara den att de fyra agg som froken Baby varit vanlig att koka pa morgonen, inte var kokade. Alls. Kletigt blev det. Det hela uppfoljdes med att det visade sig att Baby glomt sitt dykcertifikat.. Bra dar. Hon fick tillslut tillatelsen att dyka anda. Fast det blev inget av det hela i alla fall. Tyvarr. Sota forkylda tosen kunde inte equaliza oronen sina och fick snallt byta till snorklingsutrustning istallet. Attans. Detta uppfattade inte jag dara, som var fullt upptagen med att koncentrera mig pa att halla koll pa mig sjalv som flot omkring som en uppblast hund. Och sa dok vi. Och det var underbart. Helt sjukligt fint. Som att man ar i en annan varld. Varsta fina varlden. Efter en stund, sisadar en kvart in i dyket, borjade jag dock fundera lite pa var den dar Baby egentligen holl hus. Det finns nagot som kallas Buddy System nar man dyker forstar ni. Det innebar i princip att man alltid ska halla sig nara sin tilldelade Buddy for eventuell assistans och sa vidare.. Jag tror Baby och jag behover jobba pa det, haha. Instruktoren blev mattligt imponerad av min uppmarksamhet. Hm.

Till Babys trost var dock aven snorklingen sjukligt fin pa plats. Lika fint var det faktiskt att snorkla som att dyka, konstaterade jag nar jag senare under dagen, jamsides med Baby, spratlade runt pa ytan med min noodle och och heta snorkel-equipment. Jag tror dock inte att dyken i Barriarrevet slog Gilioarnas dyk om man ser det ur balla djurperspektiv. Pa Gillioarna simmade vi ju faktiskt med hajar och skoldpaddor. Men korallerna vagde minsann upp till det hela har. Och sa fanns det barracudor! Ohh.. barracuda!


Check, check pa Things-to-do-in-life-listan. Kanns bra.


The final countdown

I Cairns. Ar vi. Nu dara.

Sista destinationen har i Aussie. Sista dagen tillochmed. Lite dramatiskt sadar. Saaa.. Imorgon far vi till Singapore. Det ska bli SA spannande att flyga flygplan. Kanns som det var evigheter sen sist. De har roda sa kallade Greyhoundbussarna har ju liksom tagit over senaste tiden. Kan man saga. Men nu are slut pa't. Yeeeees assssssa.

Ska bli sjukligt skont att lamna detta enorma land. Vi har haft countdown i hela tva veckor. Det AR sant. Och nu ar det bare en enda dag kvar. En gra dag. Igen. Samtidigt kanns det lite sadar sma-konstigt att snart vara hemma. Hmmhm. Fast det behover man ju egentligen inte tanka pa an. Vi ska ju faktiskt till Singapore. SINGAPORE!

Cairns ar inte roligt. Om man inte har massa pengar. Och det har man ju inte. Eller? Nej. Inte jag. Och inte Baby. Det finns liksom inget att gora da serru. Inte ens en strand finns det. Inte for att det ar sol. Men anda.

Fast vi ska inte forneka att vi har det brakul anda. Pa kvallarna sa att saga. Vi har precis flyttat in pa det okanda Gilligan's. Haha. Ett enda harj skulle jag vilja saga. Kul harj! Om man inte kommer fran Osterrike har jag forstatt.

Horde att det snoade senast i forrgar hemma dar, hos er. Hm. Stammer den uppgiften?


Hela varlden gungar

Kom alldeles precis jattenyss tillbaka fran den obligatoriska Whitsundays-seglingen. En mycket trevlig tur om man bortser fran de dar sa kallade vagorna. Puh. Jag gillar ju havet - men havet verkar inte gilla mig. Buhu. Med tillbaka menar jag tillbaka i Airlie Beach. Och hela varlden gungar. Mysig ort for ovrigt. Ikvall bjuds det pa gratis pizza och sant och med hog sannolikhet kommer vi satsa pa en favorit i repris pa Mama Africas. Dar kan man svanga sina lurviga och de har leopard-toaletter. Intressant va?

Var vistelse har down under, som alla envisas med att kalla det, borjar lida mot sitt slut. Endast Australiens mest underskattade stad (?) Townsville och det sjalvklara Cairns aterstar. Ungefar. Hur kanns det? Jag fragar Baby som sitter har bredvid. Mig sjalv gar ju inte lita pa nowadays. "Det kanns befriande att komma till en ny miljo" lyder svaret. Ar inte annat an beredd att halla med. Dock aterstar mycket trevliga saker innan planet till Singapore (iiiiiiiiiiih) boardas. Dyka i barriarrevet syftar jag ju till exempel pa. Forstaaaaassss. Sant kommer man ju inte undan. Men lite nervos ar jag allt. Igen. Vad jag annars syftar pa kommer jag inte pa for tillfallet. Men det ar sakert nagot mer som ar trevligt. Far man ju hoppas..

"Det ska vara grymt uteliv i Cairns" hojjtar Baby fran nagonstans bredvid. Baby som minsann inte har varit sjosjuk och som ar micket sugen pa att sanka den andel vin jag inte drack en droppe av under seglingen. Wihoo.

Sen Brisbane har vi ju dock faktiskt hunnit med en hel del massa. Till exempel kan man namna att vi har halsat pa Babys goda van Henrik i Maroochydore (dar vi fann den najsaste stranden och gjorde ett par tappra forsok till surfing. Steve Irwins javla zoo ar dock skit), tagit en svang till det omtalade Noosa (dar vi gav oss pa wakeboarding(kneeboarding? haha) och gick vilse in nationalparken ett antal ganger. halva norrkoping aterfanns aven pa Koala Bar), stoppat ett par dagar i minimala Rainbow Beach (som var var utgangspunkt for den minnesvarda Fraser Island touren), hoppat av den roda trygga Greyhound-bussen i the town of 1770 (och inte gjort den scoteroo-tour alla andra gor (gissa varfor) utan istallet roat oss med ett par surflektioner). Det va la det i stora drag. Sma drag orkas icke med. Over ett glas vin hemma kanske. Eller ett mal hemlagad mat, tack!

Nuuuu ska vi ata glass i regnet!

Over n' out <3 


Jag hittade i min almanacka....

.. en liten kack lista som jag och froken Baby skrev for en ganska sa lang tid sedan. Nar vi fortfarande var unga och oerfarna sa att saga. Sahar lyder den:


10 saker som vi lart oss i Vietnam:

1. Lamna inte ditt pass till en okand manniska i Saigon.

2. Hyr inte en motobike och -an mindre- faktiskt kor den.

3. Bestall inte BBQ chicken - vietnamese style.

4. Det hjalper inte att skalla pa sjukhuspersonal - de forstar anda inte vad du sager. Save your breath!

5. Vadret blir alltid bra klcokan 10:00, oavsett hur morgonen sett ut. Alltid strandredo!

6. Dela priset du far av forsaljaren med 4. Minst!

7. Ingenting ar gratis, inte ens om du behover hjalp nar du sitter fast under ett fordon. Ne du!

8. Ge aldrig upp. Envishet ar en dygd.

9. Kom ihag bikinin, som du hangt pa tork, nar du gar av baten.

10. Det gar att pruta aven pa tjusiga hotellrum. Inte att forglomma!

11. Fresh springrolls ar gudomligt goda pa Cat Ba Island. Dar - och bara dar!

12. Drick inte for mycket risvin om du aker till Snake Village. Det finns en overhangande risk att du inte hittar hem.

13. Benstyrka ar ett maste for toalettbesok.

14. Lita inte pa nagon. Inte ens dig sjalv. (puh, vilken klyscha)

15. Borja inte dagen med nudelsoppa.

16. Fraga forst - betala sen.

17. Lar dig saga NEJ till att dela dubbelrum med en irlandare. De fa kronor du sparar in pa arrangemanget ar inte vart det.

18. Ga pa ratt nattbuss - och prioritera att ga pa den igen efter kisspausen.

19. Valj inte ett overslafs-mittgangs-sate i sleepingbusses. Det finns en overhangande risk att du inte stannar kvar dar nar bussen ar in movement.

20. Boka boende i forvag om du plannerar att anlanda mitt i natten till en liten town mitt i ingenstans dar alla normala(?) manniskor sover.

21. At bakis-frulle pa Phat Phat!

22. Ha alltid en vinoppnare i bakfickan - du vet aldrig nar du behover vin (den enda sorten som finns, sa att saga) Det ar inte ens garanti pa att resturanger som saljer vin har nagot att oppna det med.

23. Dom inte efter utsidan - grander kan ocksa vara najs att bo i!

24. Det finns inget brod i detta gudforatna land - bara en luftig mix av mjol och socker. Vetemjol ar det ocksa..

25. Lita aldrig aldrig ALDRIG pa agencys.

26. Rakna inte med att du kommer att fa se borjan eller slutet av filmen ostort nar du gar pa bio.

27. Popcornen ar sockrade =(

28. Milkas daim-choklad ar inte alls lika god som Marabous..

29. Det gar (och ar mycket billigare) att aka halvsjunken bat med lokalbefolkningen, om man star ut med doende sjuka, att bli naffsad i armen av ankor och hons, att ha mycror i brallan och att sitta upprat pa en kartong med okant innehall i 7 timmar.

30. Man far ont i stjarten efter 4 timmars motobikefard.

31. Det blir morkt 18:00 - snubbla inte pa varann!

32. Djuren ar lobotomerade - utnyttja inte.

33. valj inte att bara kort klanning om du ar skadad i foten och darfor ska bli omkringburen pa nagons rygg en hel kvall. Inte ens om det ar din fodelsedag.

34. Om du har svart att beharska temperamentet ditt - overvag att ga en anger-management-kurs innan avfard.

35. Bestall inte kak-boxen till inrikesflygen!!!

36. Fixa allt du kan sjalv - och lite till.

37. Nar livet kanns sadar javligt tungt - titta pa varandra och skratta lite.

38. Se till att ni INTE ar ett redigt radarpar. det ar till exempel bra om inte den ena spyr nar den andra behover hjalp att ga.

39. Kop ett fungerande kontantkort till mobilen om ni anda besvarar er med att kopa ett.

40. Lana inte ut dina solglasogon till semestrande australiensare.

41.Bli for fanken inte biten av Bedbugs!

42. Ga inte ut pa krogen hela natten och forvanta dig att du ska komma med planet klcokan 6 nasta morgon.

43. Toto ar en parla.



Yes, det var det det. Om det far er battre till mods sa: Ja, aven jag ser att det dels finns en del mycket uppenbara saker, och dels mycket ologiska saker i denna langa harang som av nagon anledning gar att rakna anda upp till 43 och inte 10. (Vi forsoker se det fran den positiva sidan och konstatera att vi lart oss mer an vi trott). Men som sagt, det var pa den tiden da vi annu var unga och oerfarna. Baby har ju faktiskt trots allt fyllt 20 sedan dess. Stoooor skillnad.


RSS 2.0