Fran oss alla..

..till er alla

En riktigt GOD JUL

Massa karlek till er saknade familjer och vanner. Och ovriga kan val ocksa fa en slang.

Det var bara det vi ville saga. Eller by the way sa ar bloggstrejken harmed upphavd. Uppdatering om varan speedhajk genom Kambodja och Laos kommer inom kort. Eller langt..

So long folks'!


Here we go again

No, we don't know where we're going,
But, we sure know where we've been
Hanging on the promises,
In songs of yesterday
An' we've made up our minds,
we aint waisting no more time
Here we go again,
Here we go again

I 27 timmar har vi rockat till Whitesnake's 'Here I (We) go again' pa allt fran skabbiga minibussar, till tranga personbilar, till forfallna lokalbussar, till flashiga sovbussar. Genom land och berg - genom Vietnam, Kambodja och Laos. Och fan vad skont det kanns att vara pa vagarna igen. Yeeeeeehaaa.

Bloggstrejk

No offence, men ni suger pa att kommentera. Det har varit ett redigt tjat pa flertalet av er att vi maste skriva oftare och ladda upp bilder. Sa vad ar det vi gor? Sjalvklart gor vi som ni onskar kara manniskor! Men ni ger inte mycket tillbaka inte. Fy skams.

Nu ska vi inte vara nagra martyrer har inte. Enda anledningen till att vi varit ganska engagerade pa senaste tiden ar ju att vi maste vara ganska stillasittande. Fast det ar ju faktiskt for Er skull vi gor det, sa att ni ska kanna er lite delaktiga. Men nu nar vi anda alltid sitter har och skriver for oss sjalva har vi beslutat att byta bana: Dagbok =) 

No more sega datorer och flera timmars bilduppladdning! The old fashion way - penna och block i vara hjartan!


Min angel <3

Ett litet inlagg om min underbara reskompis, Linda, min angel.

Hon ar en underbar reskompis och van, men det vi ni ju redan! Men jag vill ge henne en liten extra boost av love. Hon har verkligen funnits dar for mig nar jag har haft ont, nar jag har gratit  av smartor och hon har fatt vara mina alldelles egna privata sjukskoterska. Vet arligt talat inte manga som hade fixat detta, men hon gor det. Hon far konka pa alla vaskor o samtidigt hjalpa mig. Hon justerar mina kuddar under fotterna. Hon gor allt som jag behover, men framfor allt finns hon dar o stodjer mig, fast hela situtaionen vart jobbig for henne med. En underbar van, ni ska va glada att ha henne som van. Tack for allt mina kara van. Du ar bast!

Massa love till dig <3 du ska fa frukost pa sangen av mig med, lovar! <3

Saigon round#2

Yes, det var lite hjartskarande att lamna Phu Quoc. Men att vi fick aka propellerplan trostade lite. I alla fall Linda. Det var finfin service pa den lille flygplatsen, som for ovrigt var sprillans ny och superfrasch. Om Baby inte kannts sig handikappad tidigare, sa gjorde hon det nu. Rullstol overallt och separata vantrum. Sa kan det ga. 

  

Har i Saigon har vi bott pa Hong Tien Loc Hotel denna gang. Vi har en riktig dusch! Med varmt varmvatten! Och en harblas, till Lindas stora gladje! Vi haller inte var budget riktigt dock. Men vi har slutat bry oss. Inget gar ju anda som vi vill.

 

Forsta dagen passerade mest forbi, fylld av langa harj med efterblivna vietnameser och ett antal timmar pa SOS International Clinic. Ack vilken pars! Sa parsig att Linda var tvungen att aterhamta sig med en okand komasovning. Mm.

  

Sen har vi atit, atit och atit ungefar. Vi har atit frukostbuffe med 20.000 olika sorters toast (mycket nyttigt), vi har atit notter (vi talar inte sma mangder, vi talar kilon), vi har atit torkad (och otorkad ocksa for den delen) frukt, vi har atit glass i stora lass, vi har atit kokoskolor (det anda vietnameser gor bra), och vi har atit kycklingburgare. Halsorna sjalva som ni hor.

  
  

Vi har utvecklat en slags besatthet for bio ocksa. Det ar som nagot slags maraton. 'Twilight - New moon' (antligen Baby!), '2012' och 'All about Steve' ar redan avbetade och ikvall blir det 'The Stepfather'. Snart har vi sett alla engelska filmer har, fragan ar vad vi da ska hitta pa?  Om man inte kan dansa ar det ingen mening att ga pa krogen. Bara om man blir bjuden pa massa drinkar forstas, hoho.

   

Men innan det ar bio-dax ar det dags for oss att lara oss nagonting! Det ni! Idag star 'The War Remnants Museum' och 'The Jade Emperor Pagoda' pa schemat. Lite valfortjant trost-shopping ocksa, tihi.


chao tam biet!


Fett med cash


Rough Guides Southeast Asia ar en tjock bok, 1022 sider narmare bestamt.
Varan sedelbunt ar ocksa tjock, 140 sedlar narmare bestamt.
7 miljoner dong i 50.000-valor. Det ar vad vi kallar logik.
Bra system det dara.

Mat <3

Ae vet Ni vad?

Vi hittade varldens underbaraste buffe har pa Phu Quoc! Och det har vi glomt att beratta om (for det ar ju sa intressant, hoho). Ata ar ju i princip det enda vi har haft att roa oss med, och denna buffe dara bjod pa ett riktigt najs avslut. BBQ & Sushi Buffe pa Saigon Phu Quoc Resort & Spa. Vi kan val saga som sa att vi rullade fram nar kvallen var over..

  

  

Baby kunde tyvarr inte uppleva de underbara buffeborden pa nara hall, utan fick sitta och domedera uppifran det stora hotellkomplexet och njuta av den lyxiga buffe-utsikten, alla lys och havet. Under kvallen larde hon sig att sushi ar fantastiskt gott, att ata med pinnar kanske inte ar en sadan smart ide trots allt, och hur mycket mat som faktiskt gar in i den lilla magen. Mamma Carina! Om du tycker att Baby ser smal ut sa kan vi garantera att det inte beror pa kosten! Ack vad vi gottar oss har.


En viss person har lart sig snorkla. Nastan. For det ar ju sa svart..

Eftersom liggsaren (nej, jag skojar inte), efter 14 heldagar liggandes pa stranden, ar ett faktum tog vi beslutet att aka pa en battur. Det var ett bra beslut!



   
           
   
    
   

Baby "jag branner mig aldrig" Horberg brande sig pa ryggen. Igen. Haha.
Jag sjalv sov mest. Vi var ju faktiskt pa en bat. Mycket sovande. Med tva prickar over o alltsa. I ovrigt roade vi oss med att ata. Sallan.. Vi at festliga sjoborrar och fiskhjartan. Gulligull. Sen var det, det har med att snorkla.. Som jag inte kan.  Ack vad jag ville ha Baby med mig som moraliskt stod. Men nu kan jag, haha.

   
Innan var dagsutflykt var over gjordes ett stopp pa Bao Sao Beach, ni vet, dar vi borjade var vistelse pa Phu Quoc Island. Da kunde vi passa pa att fota var djungelbungalow, vilket vi glomde forra gangen. Weeei! Vi kaffe-fikade ocksa, Vietnams troligen ackligaste kaffe. Inget weeei till det inte.
   

Nu sitter vi ater pa Buddy's, nojda efter en solig och gungig heldag till sjoss. Imorgon blir det upp i ottan for att ta flyget (yes assa!) till Saigon. Enda nackdelen med det ar att vi inte hinner med muslifrukost. Hmpfr. I Saigon ska vi vara duktiga och lara oss lite historia denna gang. Och ga till doktorn. Och ga pa bio. Och kopa wasabinotter.

Okej, det sparade ur lite dar pa slutet. Vi erkanner. Vi ska bo pa lyxhotell ocksa. For det har Zabba fixat. Det ar for att Baby ska slippa tranga grander och trappor. Ibland ar det bra att resa med en skadad, hoho. Zabba ar en go kambodjan som vi hittade pa vart hotell ihop med en grupp svenskar (se batbilder. Zabba ar den sota i orange flytvast). De ar gamla och medelalders (plus tillochmed) och trevliga! Trevligt.

   
  

Det kanns nastan lite sorgligt att fara har ifran. Det har ju varit vart hem i over tva vackor. En hel evighet for att vara oss. Men tiden ar kommen, att lamna Gandalf, ToTo och var paradiso bakom oss. Vi har haft det underbart, aven om det inte blev som vi tankt oss. Vara varmaste rekomendationer till bade Phu Quoc Island i sig och Lien Hiep Thanh Family Hotel. Hyr inte motobike bara.

Yes, det va la det.

Adjoken!


Mala f-n pa vaggen

Det ska man inte gora. Det har farmor sagt. Men det ar kul att mala.

Our song

Ja, det kanske ar sant att Oasis ar ett av varldens mest overskattade band. Men det har handlar om nagot annat. Sa schhhh!

Today is gonna be the day
That they're gonna throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you gotta do
I don't believe that anybody
Feels the way I do about you now

Backbeat the word was on the street
That the fire in your heart is out
I'm sure you've heard it all before
But you never really had a doubt
I don't believe that anybody feels
The way I do about you now

And all the roads we have to walk along are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to you
I don't know how

Because maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after all
You're my wonderwall

Today was gonna be the day?
But they'll never throw it back to you
By now you should've somehow
Realized what you're not to do
I don't believe that anybody
Feels the way I do
About you now

And all the roads that lead to you were winding
And all the lights that light the way are blinding
There are many things that I would like to say to you
I don't know how

I said maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after all
You're my wonderwall

I said maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after an
You're my wonderwall

Said maybe
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me


Linda & Baby on the tour / 2009-2010 <3






For ovrigt sa tycker vi inte att det ar varldens mest overskattade band. Vi tycker det ar lite overdrivet. Att saga sa. Alltsa. Sluta genast. Tack.

Den vackraste stunden pa dagen

Ytterligare kommentar overflodig.



   
              

En bild sager mer an..

..1000 ord. Fast det har vi i och for sig redan skrivit. Men anda.

Lang motobikefard till Ha Tien och lokalbat till Phu Quoc. En kulturell upplevelse. Minst sagt.
   

  

  

  

  


Sao Bao Beach, Phu Quoc Island. Dar levde vi i en minst sagt primitiv bungalow. Den hade dock ett tebord i lekstugeformat. En nodvandighet! Dar bjods aven pa en hel del bumpy rides. En mardrom nar man ar kissenodig. Jada.

 

    
   
 

On the road.. Nar Vietnam ar som finast. Ham Ninhs fiskeby, Sa Pa's 'vattenfall' och sjunga med lokalbefolkningen. Ett starkt minne.

  

  
  
 


Sa gick det sen:



Resten av vistelsen har vi spenderat har, pa vackra Lien Hiep Thanh's Family Hotel med omnejd. Dagarna inleds med den obligatoriska vantande taxin som for oss till sjukan, och uppfoljs sedan med heldagshang pa stranden. Pa kvallarna transporteras Baby pa diverse olika satt till en lamplig middagsresturang, bland annat Eden och Le Deuville - var schweizares och raddare i nodens alldeles egna restaurang. Observera aven Gandalf! Det kallas kreativitet - nar tva skandinaviska hjarnor slas samman.

  

  
  

  

  

Buddy's Ice Cream! vilket vi hojer till skyarna och hanger pa, minst ett par timmar om dagen. Man maste ju fa i sig den dagliga dosen av musli och glass. Liksom. Leksaksogondroppar med mintsmak kan man ocksa dosera. Helst inte for mycket av.

  
  

  


Det var det folkens! Tog bara uppemot fyra timmar det dara. Hoppas det ar till belatenhet nu o sa dara.
Rulla ner och spana in de extraordinara tillaggen till tidigare inlagg aswell. Tycker vi alltsaaaaa.


<3


Mina djupaste ursakter

for foregaende, extremt langa och extremt daliga (sprakmassigt) inlagg. Jag skyller pa att jag har solsting. Och att jag atit for lite musli.

Strandade pa stranden.

Jepp.

Det var ett tag sen man satt har. Men ack, nu sitter jag har igen. I krummad stallning och med kisande ogon frustrerat klickande pa allt jag kommer at, ihop om att det vietnamesiska natet ska fa lite fart. Det far det inte :D
Vi ar pa Bobby's Ice Cream Bar i Dong Dong City, Phu Qouc Island, Vietnam. Varan paradiso. Varat fangelse. Varan drom. Blandade kanslor det dara.

Baby sitter i en utsokt vit soffa och vilar upp sig infor kommande aventyr. Hon behover det. Det nagot utav en 'special occasion'-dag idag. Vi har hittat glass! God var den. Creamy Cookies och Boysenberry Cheesecake med gradde, chokladsas och notter for att ga in pa detaljer. Och en varsin riktig latte. Vasterlandsk lyx. Har pa Bobby's har de riktig yoghurt och musli ocksa! Riktigt bra stalle. The-place-to-be nastan. Ni anar inte hur mycket man kan sakna en sadan sak. Baby har redan moffsat i sig en portion. Snart kommer nog den andra. Man maste ju passa pa.

Parentes: Vi ar faktiskt sa nojda att vi overvager att infora detta som en arsdag. En dag da vi minns hur stark saknaden efter saker som musli och yoghurt kan vara - och frossar i det! Vad tycks?

Sist den har sa kallade bloggen (ack vad jag ar trott pa ordet) uppdaterades sa var vi i Saigon - Ho Chi Minh City, jag och Baby. En glad Baby. En hel Baby. Sedan dess kan man val saga att det hant lite saker. Eller klart det har, det ska det ju gora. Men vissa saker skulle man ju kunna hoppa over dock.

Trotta pa storstadspulsen efter ett hogt tempo i ett parlband av STADER - Kuala Lumpur, Hong Kong, Guangzhou, Nanning och Hanoi - kom vi till Saigon utan storre engagemang. Vi langtade till lugnet, till solen, till havet, till stranden, ja ni vet.. till semester. Den tunga kanslan i brostet omvandlades dock till ren eufori nar vi en kvall fick hora att det var mojligt att vi faktiskt skulle kunna befinna oss pa den kritvita stranden pa Phu Quoc redan foljande formiddag. Lyckliga betalade vi den engelsktalande(!) vietnamesen pa Vina Daily Tourist Agency tva varsina miljoner dong for en varsin bussbiljett till Rach Gia och en vidarebiljett till Phu Quoc med The Super Dong Ferry, samt en manads forlangt visum i vackra Vietnam.

For det var det som hade varit haken forstar ni: varat skandinaviska fri-visum pa 15 dagar holl pa att rinna ut i sanden, och vi ojjade oss valdigt over att vi skulle behova stanna i Saigon i en vecka i vantan pa forlangningen. Alternativt skulle vi behova aka ut ur landet och sedan in igen. Detta om vi skulle fa se var kara Phu Quoc Island som vi sa lange langtat efter och byggt upp forvantningarna kring, det vill saga. Vi kande att vi inte riktigt visste om vi tyckte det var vart det. Mycket harj for en o, aven om vi hort att den skulle vara ett oexploaterat paradis for backpackers och en perfekt plats att ta dykcertifikat pa.

Nar den engelsktalande vietnamsen dock introducerade en kompromiss for oss kunde vi inte motsta. Denna kompromiss innebar att vi skulle lamna vara pass i Saigon medan vara visum behandlades, ta bussen/superdongen till Phu Quoc istallet for flyget, och sedan atervanda till Saigon efter en vecka och hamta upp vara pass. Pa sa satt skulle vi aldrig vara olagligt i landet, vi skulle slippa en onodig tur ut ur och in i landet, slippa vara i Saigon och vi skulle fa var semester i paradiset. Forsakrade om att det inte skulle vara nagon fara att lamna passen, och framforallt att vi inte skulle behova dem till nagot, accepterade vi glatt hans erbjudande.

Nagra timmar senare skuttade vi glatt och forvantansfullt pa nattbussen till Rach Gia. Det var en bumpy ride, men klockan sex pa morgonen anlande vi enligt planerna i Rach Gia. Det var nagonstans har som saker borjade spara ur en aning. Trotta och slitna masade vi oss mot The Superdong Ferry (vad ar det for namn?) som lag i hamn, for att strax motas av en fras som jag tror vi bada kommer minnas for resten av livet. Denna lod: 'The Superdong Ferry won't departure today'. Forvirrat fragade vi vad de menade, vi hade ju i princip just kopt biljetten och fatt det bekraftat att resplanen skulle fungera helfint. Men nej, el Superdongo var installd for hela dagen och kanske for nasta, och for nasta, och for nasta.. Det kandes som ett javla slag i magen rent ut sagt. Varfor har vi aldrig nagot flow? Den okanda Bali-karman har redan drabbat oss, vad vi nu gjort for ont. Ytterligare ett slag i magen fick man da resten av passagerarna, som losning pa problemet, bara slangde sig bakpa en motobike till flyget som skulle avga om en timme . KUL ATT MAN HAR ETT PASS. Inte.

Nu kanske ni tycker att jag overreagerar lite har va. Don't get me wrong - vi har haft the time of our lives sen vi lamnade Sverige. Men det har inte varit latt. Det har varit en manads kamp ungefar, da vi har upplevt och lart oss valdigt mycket. Och det skulle vi inte vilja byta mot nagot. Men nu var vi i extremt behov av semester efter flera langa manaders hardjobb och en manads intensivt resande i, for oss, helt frammande lander. Och att mota ytterligare en motgang slog ganska hart. Jag sag det pa Baby nar vi fick beskedet, samma kansla som jag sjalv kande, de forsta tararna var inte langt borta.

Sa dar stod vi ensamma med helt oanvandbara SuperDong-tickets i smutsiga hander och inga pass i skitiga ryggor. I Rach Gia - staden som Gud glomt. Ungefar. What to do? Aka buss tillbaka till Saigon i atta timmar? Stanna i Rach Gia och gora... NADA och hoppas pa att SuperDongen kanske kanske skulle ga dagen darpa, eller darpa, eller darpa? Nej, det hade vi inte alls lust med.

Det var da vi fick nys om en bat som skulle avga trots 'det daliga vadret' som det kallades. En grupp vietnamesiska man pastod att denna skulle avga fran en annan stad i narheten av Rach Gia och de erbjod sig att kora oss till denna pa sina, sjalvklart,  motobikes. De sag vara skeptiska blickar, varfor skulle denna mindre och langsammare bat avga i daligt vader om inte sjalvaste SuperDongen gjorde det? Later ju en aning otroligt, va? Men de forsakrade att sa var visst fallet, och att de skulle se till att denna bat vantade med att latta ankar tills vi var ombord, om vi lat dem kora oss forstas. Jaa.. Langtan ar en stark kraft.

Efter tva och en halvtimme bakpa en motobike i 90 km/h (forlat mamma) bromsade vi tillslut in vid nagot som jag inte riktigt vet vad jag ska kalla. Det var ett falt av lera med 'byggnader' ologiskt placerade lite har och var, los kreatur, ett hav av vietnameser och ett halvt dussin batar ihoptryckta vid en fallfardig brygga. Jahaja. Det var en av dessa batar vietnameserna tyckte vi skulle hoppa om bord pa. Vi visste inte vad vi tyckte. Men efter den motobike-turen kande vi val nagonstans att det inte fanns nagon atervando. Man kan inte saga att vi inte har sett den vietnamesiska landsbyggden eller upplevt vietnamesisk kultur i alla fall. Motobikeforaren gav mig en puss pa kinden, sa 'nu har du sett Vietnam pa riktigt' och onskade mig lycka till. 'Jaha', tankte jag, 'Hoppas inte att det ar det sista jag ser bara'. Jag blundade och hoppade pa baten. Tatt foljt av Baby.

I fem timmar satt vi dar, sida vid sida, pa en varsin kartong tatt omgivna av ankor, honor, palmblad, motobikes, stirrande vietnameser och en doende ung spetalsk man. Langsamt guppade baten genom det turkosa vattnet, i vilket SOLEN glatt speglade sig i. Daligt vader, huh? Ibland undrar man ju. Jag kan inte saga att det var bekvamt, men jag kan saga att det var nagra av de mest intressanta timmarna i mitt liv. Jag var sa glad att jag hade Baby vid min sida. Jag tror att hon ocksa var glad, aven om hon hade myror i brallan - och i bh:n. Vi bara satt dar i tysthet och insop kulturen, forsokte lasa, forsokte sova, forsokte spela kort. Vietnameserna verkade nagot forvanade over var narvaro, men de verkade inte ha nagot emot den. Forutom nar polisen korde forbi dara - da var vi tvungna och lagga oss ner.

Sa till sist var vi dar: Phu Quoc Island. Stranden var precis lika fin som vi tankt oss. Vattnet var exakt sa turkost och klart som det skulle. Lugnet var precis sa patagande som vi behovde. Vi andades ut. Vi at mat. Vi la oss pa stranden. Och vi somnade.

Efter en natt i en riktig djungel-bungalow pa Phu Quocs sodra udde kande vi att vi ville uppgradera oss lite. Ar man i paradiset ska man njuta fullt ut! Medan Baby plagades av myggor plagades jag av.. nagot annat okant kryp. Vi forflyttade oss pa roda, gropiga sandvagar till ons vastra sida, vilken kantas av den underbara Long Beach. Vi fann ett underbart vackert (och acceptapelt prismassigt) hotell, Lien Hiep Than, precis pa stranden med underbar personal. Semestern hade borjat.

Foljande dag var himlen tackt av tunna vita molnslojor. Baby och jag tankt da att vi kunde passa pa att utforska on ytterligare, eftersom det bara ar skont om det inte ar stekhett dagar som sa. Sa off we went - pa en motobike. Vi hade fatt nys om ett vattenfall som vi tyckte lat lite kackt och borjade yra runt pa ons sma slingriga vagar. Efter lite letande och ett besok i en liten pittoresk fiskeby (inget i jamforlse med den utanfor Aberdeen dock) hittade vi till detta sa kallade vattenfall. Vi maste saga att vi blev lite konfunderade, for det var ytterst litet, men vi var glada och det var en trevlig djungelhajk dit. Lite sott var det allt. Hojdpunkten vid denna sevardhet var dock inte sevardheten i sig, utan timmen vi spenderade pa en klippa ihop med en grupp lokalbor. De var nog utan tvekan de gladaste vietnameser vi stott pa - och kanske kommer stota pa. Simon & Garfunkel's Lemon Tree, den Vietnamesiska Nationalsangen och Titanic-soundtracket sjongs for fulla muggar och ackompanjerade av ett glatt gitarrspelande. Samtidigt blev vi standigt matade med rambutan-frukter och dryck. Speciell upplevelse. Trevlig upplevelse :)

Det var den sista trevliga upplevelsen pa ett tag faktiskt. For efter detta hande nagot som vi inte alls hade raknat med. Vi krockade. Vid ett mote med en lastbil pa en typisk vietnamesisk landsvag tyckte ett antal motobikes att det var lage att kora om lastbilen, trots att de fick mote - av oss. Det var domt att misslyckas och en frontalkrock blev resultatet. Det slutade inget bra, aven om det hade kunnat ga mycket mycket varre.

Baby har nu i atta dagar tagit sig fram pa kryckor. Hon ar en fighter. Jag beundrar henne. Sa mycket.

Baby - som var chaufforen for dagen - fick sin fot olyckligt klamd bade mellan motobikesen och under var motobike nar den foll till marken. Inget ar brutet, tack och lov, men sota froken fick offra ganska mycket hud pa den lilla foten, som har sytts ihop, och aven pa en del andra stallen. Ack sa olyckligt.

Vietnameserna var inte sa vidare varst pigga pa att hjalpa till pa olycksplatsen. Froken som fick for sig att kora in i oss blev inte skadad och valde att lamna platsen. Ovriga stod och stirrade i en ring. I mitten lag tva chockade svenskor. Vad hade hant? Turligt nog kom en schweisare, som sedan flera ar tillbaka varit bosatt pa on, forbi och erbjod sin hjalp. Tack. Utan honom och hans vietnamesiska fru hade sjukhusvistelsen varit svar. Nastan omojlig. Ett rent helvete.

Sa, nu har vi varit har i 'paradiset' i nio dagar. Dessa nio dagar har tillbringats pa i stort sett tva platser: sjukhuset och stranden. Tur i oturen att det var har det hande anda. Har kan Baby i alla fall ligga pa en solbadd i skuggan av en palm med foten i hoglage och njuta av den friska havsbrisen och en kall smoothie. Ganska mycket trevligare an att vara instangd pa ett hotellrum i Saigon. Det ar inte vad vi hade tankt oss, men det funkar. Det ar trakigt att inte uppleva var paradiso, att inte ta dykcertifikat, att inte bada, att inte dansa. Men det trakigaste ar att se Baby ha ont. Jag gillar det inte.

Nu vantar vi bara pa att Baby ska bli battre - det ar det viktigaste! Och det blir hon, for varje dag :)
Dagarna passerar forbi i lugnt tempo. Vi gar upp, vi aker taxi till sjukhuset, vi koper frukt, vi svullar frukt, vi degar i skuggan, det blir morkt, vi leker med australiensare, vi leker doktor, vi ater BBQ och vi sover. Baby har haft tur och blivit omkringburen en hel del. Vi gillar't! Nu har dock australiensarna lamnat oss och Baby far borja ta sig fram for egen maskin. Hon ar duktig. Nu har hon i alla fall kryckor till sin hjalp - till sist! Tourguide Toto har snickrat dem at henne. Fruktansvart sott. Sjukvarden har sina brister har forstar ni. Minst sagt.

Nu ska vi aka och ata middag hos schweisaren - var raddare i noden.

Oroa er inte kara familjer och lasare - vi lever och Baby ar pa battringsvagen. Hon ar stark. Hon ar envis. Och hon ar smart. En san manniska kan det inte ga fel for :)



Ni har val inte glomt...


BABY 20 ar!

RSS 2.0