Brisbiee..

..rimmar pa frisbee! Icke sant?

Vi forstar inte vad alla talar om - Brisbane ar det minsann inget fel pa. Vad vi har markt alltsa. I och for sig ar vi en smula ouppmarksamma. Vi holl bada pa att trampa pa samma leguan idag. Inte raknar man med att sadana ska ligga mitt pa trottoaren. Eller?

Vi har varit har i hela tva sma dagar nu. Bor pa ett chill hostel vid namn, passande nog, chilldude. Tanka sig! Vi har aterfatt gnistan en smula och har ater gjort en sadan dar extrem-total-stadsvandring. Mysigt och ont i fotterna. We like! Vi har sett den tjusiga sandstens-byggnaden City Hall (eller alltsa den var under restoration(?) men det ar tanken som raknas har vi hort), George nagonting Square dar vi, i det gassande solen, roade oss i en hel timme med att posera med kanguru- och lejonstatyer (diagnos: solsting), festlig Mall-shopping med shorts och tigerklanningar som vi absolut inte behover, trakig Parliamentbuilding, urtjusig Botanical Gardens med lonn-nasor och josefsar i, barnsligt roliga QUT Art Museum, Mysiga Southbank Parklands med sin fejkade the Streets(GB?)-strand, Kangaroo-point (nej, det fanns inga kangurusar dar), The men who stares at goats med en rolig Jedi -GeorgeClooney, utsikten over ett morkt Brisbee fran rooftoppen och spelat 'Hej pensionar' hela natten lang, Lone Pine Koala Sanctuary (ja, det fanns kangurusar dar).

Och koala-bjornar forstas! Som vi har gosat med. Det ni! Nu ar skorna trasiga och vi tattar gratis internet. Somliga gaaaaar med trasiga skoooor kan man sjunga da. Om man vill. Helst vill nog ingen att vi sjunger. Suck. Om man anda vore musikalisk. Snart ar det middags-making pa G och middagen, vad det nu blir (KOTT, ge oss KOTT), ska i god onsdags-anda skoljas ner med Banrock station. Det vankas utgang.

For att byta amne lite: Innan vi kom hit sa kanske ni tror att vi var i Byron Bay. Men det var vi minsann inte! Vi gjorde ett stop i must-see Surfers' Paradise pa the Gold Coast. Det kandes som vi kom in i ett annat land nar den klarroda Greyhound-bussen med bitter busschaffis rullade in genom stadsportarna. USA skulle vi vilja saga. Men vad vet vi? Vi har ju faktiskt inte varit dar. Men sa kandes det i alla fall. Nu vet ni det.

Kommentarer
Postat av: AC

Hej, vilket äventyr! Det är verkligen kul att följa er på resan.Här jobbar vi för fullt och våren är på G efter en seg och kall vinter. Hur blir det med Barriärrevet? Snart åker vi "Over there" en hel månad.Ha det så bra "Down under". Take care!



2010-03-24 @ 22:50:08
Postat av: Mooooova

Oh! Southbank! Jag gillar det stället. Fina rosa blommor överallt och den där mysko stranden. Myyys!

Även vi hade hört att Brisbane skulle vara skittråkigt, men vi gillade faktiskt den staden! Speciellt att gå över den långa bron mitt i natten och se ut över hela staden och festa i en urtjusig lägenhet!

Jag jobbade med den där fotostudion i Brisbane ett tag. Fick irra runt ensam i en bil med en stor trailer i släp genom hela staden. Köra snabbt i hemska korsningar och vänstertrafik med GPSn som enda sällskap. Lite läskigt! Men kul!



SURFERS PARADISE! Åååååh vad vi gillade det stället! Som en storstad i miniformat och skyskrapor precis vid stranden. Häftigt ställe! Vi gick på strippklubb och casino där minsann!



NÄÄÄÄ, nu vill jag joina er!

2010-03-28 @ 12:56:03
URL: http://helahuvetstormar.blogg.se/
Postat av: Daniels protegé

Det her er jo bare stygt. Jeg vil jo også reise til gullkysten og bondi beach og gud vet hva. Jaja, får kose meg med påskeegg i stedet!

2010-04-02 @ 05:51:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0